Waar een lamp aangaat, kan de duisternis niet toenemen

Waar een lamp aangaat, kan de duisternis niet toenemen

RTL Boulevard en Shownieuws die aandacht besteden aan de laatste uren van Jezus. Lauren Daigle die haar getuigenis mag zingen bij Ellen Degeneres en The Tonight Show. Misschien zeggen deze namen je niets, maar er lijkt meer ruimte te komen voor het christelijk geloof in het publieke domein.

Waarop baseer je eenheid?

Waarop baseer je eenheid?

Samenwerking is prachtig. Zeker als kerken en organisaties met elkaar in eenheid samenwerken. Als we samen bouwen in het koninkrijk van God. Toch lijkt die eenheid verre van vanzelfsprekend te zijn. We bouwen muren tussen onszelf en de ander. We kennen overtuigingen en oordelen die werkelijke verbinding belemmeren.

Verlangen naar gelijkwaardige verbinding

Verlangen naar gelijkwaardige verbinding

‘Eindelijk een mens, net als ik!’ (Genesis 2:23a, BGT) Adam riep het uit van vreugde. Het was al enige tijd geleden dat hij ontdekte dat hij niet het enige levende wezen op deze aarde was. Hij ontmoette dier voor dier en kreeg de taak om over hen te heersen. Maar Adam miste iets, of eigenlijk iemand. Hij vond niemand die gelijkwaardig aan hem was.

Wie zegt mij wie ik ben?

Wie zegt mij wie ik ben?

Wij mensen vinden vaak nogal veel van onszelf. We hebben allerlei ideeën over hoe we eruit zien, hoe we presteren en wat we waard zijn. We vertellen voortdurend aan onszelf wie we zijn. Bovendien: als we het niet zelf doen, dan doet de wereld het wel voor ons. In de Bijbel vind ik echter een ander verhaal.

Be is the beginning

Be is the beginning

Eén van mijn stokpaardjes is dat je pas werkelijke verbinding kunt maken als je dat doet vanuit je identiteit. Als je in verbinding staat met jezelf, kun je van daaruit verbinding zoeken met de ander. Verbondenheid begint dus bij een goed besef van zijn: ik ben.

Stop de cultuur van vernedering

Stop de cultuur van vernedering

Schaamte is de angst om verbinding te verliezen. Het zegt: als mensen dit van mij zien, zullen ze zien dat ik geen verbinding waard ben (Brené Brown). Toch is juist die angst vaak ook de reden dat we de verbinding verliezen. We laten onszelf niet meer zien.

Meer inspiratie voor werkelijke verbinding

 

Werkelijke verbinding is niet vanzelfsprekend. Het is iets waar we bewust voor moeten kiezen. Met deze Facebook-pagina wil ik je inspireren om te groeien in het maken van werkelijke verbinding.

Kan ik jou helpen groeien in werkelijke verbinding?