lezen en luisteren voor

werkelijke verbinding

inspireer

Lekkere Spotify-lijsten

Misschien hou je gewoon van goede muziek. Dat doe ik ook. Maar muziek is meer. Het helpt mij om in verbinding te komen met wat er leeft in mijn hart. Soms helpt het om stil te worden of juist lekker mijn energie te uiten. Het helpt me bovendien om in verbinding te komen met Gods Geest. Om me bij al die dingen te helpen stel ik heerlijke Spotify-lijsten samen. En die vind ik te mooi om niet te delen! Klik op de afbeelding om de betreffende playlist te openen en klik op volgen/liken. 

30

The Connected Life:
mijn favoriete podcast

Hoe doe je dat eigenlijk: leven? Hoe blijf je in verbinding te midden van zowel de schoonheid als puinhoop van het leven? Mijn manier van leren is: afkijken bij hoe anderen dat doen. In de podcast The Connected Life delen Justin & Abi Stumvoll kwetsbaar hun leven. Zonder dingen te zwaar te maken, delen ze praktische wijsheid om je te helpen op een pad richting verbinding met jezelf, de ander, God en de wereld die aan je voeten ligt.  Justin & Abi zijn verrassend eerlijk. Ze draaien nergens om heen, laten je lachen, helpen je om je angst onder ogen te zien, en inspireren je om jezelf en anderen lief te hebben. Ik weet in ieder geval dat ze dat effect op mij hebben!

 

verder de diepte in

Heb de complotdenker lief

Ik lees een stroom aan berichten op sociale media, bestaande uit aantijgingen richting de mainstream media, Bill Gates of de overheid. Ik lees ze in seculiere én christelijke (eindtijd)variant. Soms irriteert het me en heb ik de neiging mezelf boven de ander te plaatsen. Soms zie ik de ander en waardeer ik de zoektocht naar (grip op) de werkelijkheid. Eerlijk gezegd vind ik het een hele uitdaging om er goed op te reageren. En toch doe ik het af en toe wel. Want tussen al mijn eigen emotionele triggers* door voel ik bewogenheid voor ‘de complotdenker’. Ik voel zijn of haar paniek en meen de werkelijke behoefte te zien achter de online kruistochten.

Heb de hamsteraar lief

Heb de hamsteraar lief

De preventieve maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, leiden tot ‘on-Nederlandse’ situaties in de supermarkt. Schappen met toiletpapier en paracetamol worden leeggeroofd. Medewerkers van supermarkten worden onheus bejegend. Mensen laten gedrag zien dat ze waarschijnlijk ook niet van zichzelf gewend zijn. En we reageren erop met… oordeel, spot en afwijzing. Maar wat heeft de hamsteraar werkelijk nodig?

meer inspiratie

In gesprek over jouw communicatiestijlen

Ontdek 7life

Scroll door de tijdlijn met
sterke quotes

Ga naar facebook

Met je gemeente in beweging voor de missie van Jezus

kom in beweging

Lekker bingen
op YouTube

handige lijstjes

Ik vind het ook tof om te spreken over eenheid en relaties, bijvoorbeeld bij jou in de kerk

boek me

Kaartjes sturen

Amendijk 27
3829 DS HOOGLANDERVEEN

Contact maken